Välkommen på PASTAKURS i Stockholm
Fåtal platser kvar hösten 2024 & ett nytt datum 2025!
Du är välkommen på en pastakurs då du lär dig det genuina sättet att knåda ihop en riktigt bra pastadeg, kavla helt för hand med en italiensk kavel (Mattarello), och sedan göra både fylld och ofylld pasta.
Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, eller Ravioli samt
Tagliatelle, Pappardelle, Farfalle, Sorpressini, Garganelli. De sist nämnda är ”nakna” pastasorter.
Du kommer att se att det både är lätt och svårt, och för att hantera det svåra får du med dig massa tips. Detta tillsammans med övning gör att du kan fortsätta att göra pasta hemma på egen hand. Det är en roligt, och en skön känsla att lära sig att göra pasta för hand!
På denna avancerade pastautbildning som är tre timmar under två kvällar, lär du dig inte bara hantverket, utan också hur du förbereder och förvarar färsk pasta.
Något att äta, som håller energin igång finns på plats innan vi startar.
Du får med dig all pasta hem (runt ett kilo varje kväll) och kan göra en härlig middag som räcker till 5-7 personer.
Vi rekommenderar att du bär sköna skor.
Förkläde och hårskydd finns på skolan. Under vt 2024 ses vi på Restaurangakademien i deras fina lokaler på Rökerigatan 4, fem minuters promenad från T-bana Globen.
HÖSTEN tvåkvällars workshop 2024, max 12 deltagare
DATUM OCH TIDER
13 & 14 november – båda dagarna 17.00 – ca 21.30 Anmälan här
Läs mer här. – fullbokat
4 & 5 december – båda dagarna 17,00 – ca 21.30 Anmälan här
Läs mer här – sex platser kvar
DATUM OCH TIDER 2025
11 & 12 mars – båda dagarna 17.00 – 21.30 ca Anmälan här
Läs mer här – tio platser kvar
Halvdagars workshop 2024, max sex deltagare DATUM OCH TIDER
23 november – 10.00 – 14.30 ca Anmäl här fullbokat
30 november – 10.00 – 14.30 ca Anmäl här – fullbokat
7 december GNOCCHI – 10.00 – 14.30 Anmäl här – en plats kvar
För att få information, klicka här – skriv vilket datum du vill anmäla dig till eller vill ställa dig i kö till.
Deltagaravgift tvådagars workshop 2 950:-/deltagare för två kvällar, förfriskning, samt som avslutning den andra dagen, även en pastamåltid med lite vin.
Deltagaravgift halvdag 1900:-. Förfriskning under workshopen samt ett glas vin och något att äta efteråt.
Du kan också eventuellt boka in ett datum vi kommer överens om. Hör av dig här så återkopplar jag inom 1-2 dagar.
3 replies on “Välkommen på PASTAKURS i Stockholm”
Måste gå pastakurs.
Helst pronto!
När kan jag komma? 😁
(Har snabbt scannat hemsidan och gissar att jag – som den slarver jag är – missat info om kursdatum.)
Mvh
Timo
Timo, du är så välkommen 🙂
[…] Du kan köpa en pastaworkshop till någon som du vet tycker om att laga mat och älskar pasta! Läs mer om de olika workshoparna här. […]