TIPS OCH TRIX FÖR EN LYCKAD PASTA
Under vårvintern 2020 hade jag bestämt att jag skulle spela in och lägga ut snygga instruktionsfilmer på youtube. När så det blev konstiga tider och många stannade hemma beslöt jag mig för att spela in dem helt på egen hand, och jag klippte och redigerade dem också. Dessa filmer är på en amatörmässig nivå, men instruktionerna i dem är desto mer proffsiga.
Håll till godo med dessa:
Knåda
Kavla och gör Tagliatelle
Tortellini
Farfalle, Garganelli, Sorpressini
Redskap
När du sätter igång att göra din pasta är det viktigt att du förbereder dig. När du väl är igång vill du inte ta en paus för att hämta något. På bilden ser du vad du behöver när du ska knåda ihop en deg; Ta fram en gaffel och någon slags degskrapa. Här finns några olika. Metall är att föredra, men det går bra med plast om det är vad du har.
Här ser du hur kavlarna som man använder vid tillverkande av pasta för hand. De kan vara större eller mindre, men 90-100 cm är lagom även för en nybörjare.
En pastaskärare är bra när du vill ha vågiga kanter, t ex när du gör farfalle eller pappardelle.
Ett verktyg att göra garganelli eller gnocchi med, eller andra goda pastasorter.